Over Allard


Als beeldhouwer is Allard altijd op zoek naar de diepte in een beeld, de ziel in de steen, en werkt daarmee minder aan het oppervlak, maar zoekt juist de diepte van de steen op. ‘Dwars door de steen heen, kom je andere beelden tegen en kom ik mezelf tegen in het bewerken ervan. De hardheid dwingt me door te gaan, de breuken laten me anders denken, anders ervaren, het beeld vormt zich naar gelang het proces van maken’.

Als veranderaar, trainer en coach begeleidt Allard mensen en organisaties bij hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Met een combinatie van bewezen methoden en onalledaagse oefeningen beweegt hij individuen en groepen een nieuwe richting in. Hij past daarin veelvuldig Spiral Dynamics Integral en vormen van integrale begeleiding- en veranderkunde toe. Zijn vermogen om in complexe situaties verbanden te leggen en veranderingen integraal te kunnen benaderen, brengt nieuwe perspectieven. Zijn praktische, gedreven inslag geeft concrete resultaten.

Allard heeft 25 jaar lang projecten en programma’s uitgevoerd en begeleid. Dit deed hij onder andere in het internationale bedrijfsleven, binnen overheden en in zorg en onderwijs. Daarnaast is hij beeldhouwer.

Allard studeerde bedrijfskunde en bedrijfskundige informatica, volgde verschillende coachopleidingen en een opleiding in de psychologie. Ook heeft hij kennis van zowel oosterse spiritualiteit als de westerse filosofie. Dit brede pallet aan instrumenten vormt de basis voor zijn integrale aanpak bij het trainen van mensen en organisaties. Hij legt verbanden die eerder nog niet waren ontdekt en brengt hart en hoofd, mens en techniek bij elkaar. Met zijn verrassende werkwijze stimuleert hij mensen om het beste uit zichzelf en anderen te halen.